gallery/tvornaje
gallery/stockenhof
gallery/leowijn

Leo Wijnhoven

 

Leo Wijnhoven, een 72 jarige trompettist uit het muzikale dorp Groesbeek, leerde al in zijn prille jeugd samen met zijn broer Henk trompet te spelen. En zoals vele Groesbekers kregen de broers les bij de plaatselijke fanfare Wilhelmina. Hij speelde in de beginjaren 60 in diverse bandjes zoals o.a. bij het dansorkest "De Zwervers”en The Black Stars”. Jaren later vormden Leo met zijn broer Henk samen het trompetduo "De Gebroeders Wijnhoven”. Samen namen zij diverse albums op en enkele hoogtepunten van het duo waren de televisie optredens in ondermeer het TROS muziekprogramma "Op Volle Toeren” en het afscheidsconcert van "De Zangeres Zonder Naam”.Helaas kwam aan de jarenlange fijne samenwerking met broer Henk vroegtijdig een einde. Henk kreeg de ziekte van Parkinson en moest daardoor met pijn in het hart afhaken.Leo vond in Gerry Kersten een nieuwe muzikale partner en zij gingen samen verder onder de naam " The Seven Hills Trumpets”.Na vele jaren met Gerry op de planken te hebben gestaan vond Leo het tijd om het op muzikaal gebied wat rustiger aan te gaan doen. Maar zo moet hij gedacht hebben wat is een betere terugblik op mijn muzikale carrière dan een solo album maken.

 

Zijn wens om hierbij enkele plaatselijke muzikale vrienden bij te betrekken vond hij in de personen Helen Liebers (vocal), Luc Berben (accordeon) en Jan Janssen (gitaar). Het resultaat is een album waarop de trompet meer dan ooit centraal staat. Puur trompet dus. Achttien prachtige melodieën uit een divers repertoire en pure liefde voor het instrument zijn te horen op dit album.Als promotietrack is gekozen voor het bekende lied "Vaya Con Dios” dat ondermeer door The Cats in de zeventiger jaren op de plaat werd gezet.

De volgende muziekstukken zijn te beluisteren op het album: Bora bora bay, Dat ene moment, Einsame HirteLaat, me alleen, Hello, Where do I begin, Vaya con dios, Let it be me, Zij gelooft in mij, Melody for you, Du bist die stadt, Can’t help falling in love, La Paloma,  Bilitis,  Goodbye my love goodbye, El Condor Pasa, You raise me up, My Way.

 

Meer informatie: Huub Arents - info@groesbeekdorpvolmuziek.nl